Biser na golu Naftagasa – Nikola Galin

Nikola Galin je jedan od najmlađih golmana Srpske lige grupa Vojvodina, a ujedno i najveći potencijal. Nikola je rođen 17. aprila 2005., a već je par sezona na meti i nekih prvoligaških klubova.

Nikola je učenik Zrenjaninske gimnazije, a svoje prve korake načinio je u Akademiji Bambi sa svega 5 godina. Nikolin prvi trener bio je Davor Bašić, a kao trenera od kojeg je imao veliku podršku pre svega na poziciji golmana ističe Jovana Blažića.  Veliku podršku imao je i od svoje porodice,  treba se istaći da mu je majka Mirjana bila odlična rukometašica, a tim stopama ide i njegova rođena sestra.
Fudbal mi je oduvek bio najprivlačniji sport i sport koji sam uvek voleo da igram,  u školi, na ulici ili stadionu i koji sam pored svega toga voleo da gledam na televiziji i da mi nikad ne bude dosta. Uspeha u selekcijama mlađih kategorija imam dosta. Kako sam rastao tako su se samo nizale medalje i trofeji. Kao deca smo osvajali mnogo medalja i turnira po celoj Srbiji. Možda bih kao najdražu medalju izdvojio kada smo bili prvaci Srbije i to baš u našem gradu, i pored nekih trofeja koji su možda u tom trenutku imali mnogo veći značaj. Prvu individualnu nagradu sam osvojio u dresu Radničkog. Taj događaj se desio na turniru u Novim Kozarcima i ima veliki značaj za mene. Posle toga usledila je i nagrada za najboljeg golmana na međunarodnom turniru u Sloveniji, a time sam ujedno stavio i tačku na turnire mlađih kategorija – kroz osmeh se priseća Nikola Galin.

FOTO: Privatna arhiva Nikola Galin

Nikola Galin je u zrenjaninskom Radničkom  nastupao u mlađim kategorijama, da bi u poslednjoj sezoni provedenoj u crveno-crnom dresu trenirao sa prvim timom. Bio priključen prvom timu i uvršten u protokol za utakmice. Za prvi tim je debitovao protiv Borca iz Sakula na gostujućem terenu. Nakon toga je prešao u Naftagas i to u trenutku kada se taj klub takmičio u Vojvođnskoj fudbalskoj ligi grupa istok.
Nakon svih uspeha u dečačkim takmičenjima došlo je vreme za jedan mnogo veći i ozbiljniji korak u mojoj karijeri, a to je seniorski fudbal gde je sve dosta drugačije i ozbiljnije. Od samog starta bilo je potrebno da se podignem na mnogo veši nivo rada, samim tim zahtevao se i mnogo veći trud i mnogo odricanja. Na samom početku nije bilo lako jer sam se suočavao sa novinama, ali ono što mi je značajno olakšalo sve to jesu moji saigrači, kao i ljudi koji se nalaze u klubu i oko njega. Šansu kao što sam ja dobio retko ko dobije u drugim klubovima, jer uglavnom treneri vole iskusnije golmane. Puno zahvalnosti dugujem i bratu Draganu, koji mi je mnogo pružio i mnogo toga sa mnom prošao. Osecaj je sjajan  braniti na ovom nivou sa toliko godina i deliti teren i svlačionicu sa takvim fudbalerima, koji pored igračkih imaju velike i ljudska kvalitete. Čast mi je što sam u ovakvoj poziciji, a na meni je da to iskoristim i dobro radim kako bi sve ovo imalo još veću težinu – dodao je Nikola.

Nikola je zapao za oko i brojnim klubovima, ali kako on navodi sve radi u dogovoru sa Upavom Kluba. Trenutno ne razmišlja o prelasku već je baziran na ovu sezonu u Naftagasu.
Što se tiče aktuelne sezone svi smo maksimalno fokusirani. Sigurno da smo mogli da ostvarimo bolje rezultate i osvojimo vise bodova, ali to je sport, nekada nije dan pa se i izgubi, ali ne klonemo duhom već željno čekamo narednu utakmicu. Ono što je najbitnije i kada su slabiji rezultati atmosfera i drugarstvo u ekipi se ne dovode u pitanje. Svi se maksimalno podržavamo i u krizama, pomažemo jedni drugima. Svakako ćemo i do kraja lige uložiti maksimum i truditi se da ispoštujemo zamisli našeg trenera Predraga Kandića – dodaje Galin.
Kao i svaki mladi sportista i Nikola Galin je imao svoje uzore na golu.
Kada sam bio mali uzor mi je bio Iker Kasiljas i mogu reći da sam zbog njega i počeo da branim. Trenutno u svetu fudbala ima sjajnih golmana, a izdvojio bih Ter Stegena, Majka Manjana, a veoma mi je zanimljiv i stil našeg reprezentativca Vanje Milinkovića Savića, a iskreno se trudim da naučim i usvojim nešto od njega – završio je Nikola Galin.
Nikola se sa svojim klubom trenutno takmiči u Srpskoj ligi grupa Vojvodina. Takmičenje je stiglo do 19. kola, a njegov klub se nalazi na 6. mestu sa 29. osvojenih bodova.

 

Objavljeno: 26. 03. 2024.

Ukupno pregleda: 577

Podelite sa drugima!