Bodovi ostali u Kikindi

Meč sa dva različita poluvremena, gde je domaćinu pripalo prvo, gostu drugo, ali su bodovi ostali u KIkindi. U duelu 19. kola Srpske lige Vojvodina OFK Kikinda je pobedila Hajduk iz Kule sa 2:1. Strelac za domaći sastav je bio Lolić u 7. i 42. minutu, dok je pogodak za Kuljane postigao Ljumović u 47. minutu.

OFK Kikinda je bila bolja i dominantnija u prvih 45 minuta. Već iz prve prilike domaći su došli u vođstvo. Na pas Molnara mladi Veljko Lolić je ušao u kazneni prostor i udarcem po zemlji u kontra ugao doneo prednost svome timu od 1:0. Usledio je period igre gde su oba tima imala posed, ali su prilike stvarali domaći. Posle nekoliko propuštenih, tim iz Banata je uspeo da udvostruči prednost. Molnar je prošao po levoj strani, uposlio Lolića koji je sa nekoliko metara iz dva pokušaja matirao golmana Hajduka Novakova. 2:0. Ovo je bio rezultat prvog poluvremena.
Nastavak je doneo drugačiju sliku. Gosti iz prvog pokušaja u drugom delu su preko Ljumovića prepolovili zaostatak. Hajduk je bio dominanatan, OFK Kikinda se povukla i čekala prilike iz kontre. Gosti su propustili par dobrih prilika, domaćin nije uspeo da dodje do ozbiljne šanse, ali se odbranio i bodovi su ostali u Kikindi.

OFK Kikinda: Francuski, Lukić, Beljić, Bencke (Vemić), Mirkov, Ivanović (Djukić), Molnar (Živojnov), Nadjpal (Jokić), Mojsilović, Remigus, Lolić (Kecman). Trener je Vladimir Šponja.
Hajduk: Novakov, Stevanović, Ljumović (Novaković), Dimitrić, Pjošta, Živković, Kočiš, Biočanin, Dimitrijević, Mikan, Marinković. Trener je Saša Stojadinović.
Glavni sudija meča je bio Ognjen Mitrović iz Rume. Pomagali su mu Zdravko Vujanov iz Zrenjanina i Stefan Koldžić iz Nikinaca. Susret je posmatralo oko 300 gledalaca na Gradskom stadionu u Kikindi. Žute kartone kod domaćih su dobili Francuski, Lukić, Beljić i Bencke, dok je direktan crveni karton dobio Kecman. Kod gostiju su požuteli Dimitrijević i Marinković.
U narednom 20. kolu Hajduk dočekuje Podunavac iz Belegiša, a OFK Kikinda ide u Elemir na duel sa Naftagasom.

Foto: OFK Kikinda

Objavljeno: 24. 03. 2024.

Ukupno pregleda: 21

Podelite sa drugima!