KUP FSG ZRENJANIN: Radnički slavio u Žitištu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (FOTO)

U nedelju, 25.02. na stadionu „Dragan Vučurević Vučko“ u Žitištu odigrana je četvrtfinalna utakmica kupa FSG Zrenjanin, u kojoj su se sastali domaći Begej i zrenjaninski Radnički. Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 0:0, a gosti su plasman u narednu rundu obezbedili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Srpskoligaš iz Zrenjanina imao je terensku inicijativu celim tokom utakmice, ali nije uspeo da kreira dovoljno ozbiljnu šansu iz koje bi postigao pogodak. Žitištani su bili disciplinovani i koncentrisani u defanzivi, ali bez napadačkih ambicija. Reklo bi se da izabranici trenera Dragana Jovića nisu ni imali dovoljno snage za igru preko celog terena, budući da su samo dan ranije igrali prijateljsku utakmicu protiv omladinske selekcije Vojvodine iz Novog Sada. Mnogobrojna publika na stadionu čekala je trenutak kada će sudija Mijatović svirati kraj i kada će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca.
Sudijski novčić je odlučio da domaća ekipa započne penal seriju. Prvi je na belu tačku loptu namestio kapiten, Grbić. Njegov udarac je završio preko gola, što je prvi egzekutor Radničkog, Karašić iskoristio i doveo svoj tim u vođstvo.
Drugi penal za domaće je izveo Brankov, koji je takođe bio neprecizan. Zatim Kovačević šalje golmana u jednu, a loptu u drugu stranu.
U trećoj seriji domaći su konačno zatresli mrežu. Precizan je bio Kuč. Sa druge strane udarac Plemiša sjajnom intervencijom zaustavlja Trivunović.
Četvrti izvođači bili su Kuburović i Mitrović. Oba udarca bila su precizna.
U petoj, a ispostaviće se i poslednjoj seriji za Begej je pogodio Mijatović, a trijumf zrenjanincima doneo je Nikolić.
SUDIJE: Mijatović, Paunović, Svjetlica (sva trojica iz Žitišta)
DELEGAT: Kukolj (Žitište)
BEGEJ: Trivunović, Obrenić, Mijatović, Grbić, Novak Ml. (od 71. Brankov), Kuč, Baroševčić (od 46. Rapaić), Nikolić, Štrbac (od 64. Novaković), Kuburović, Petrov (od 79. Čabrilo).
RADNIČKI: Đekić, Marković (od 46. Provči), Plemiš, Nikolić, Stevanović (od 46. Topić), Mitrović, Karišić, Kovačević, Vrbljanac, Milanović (od 79. Gardinovački), Borisavljević.
FOTO: Aleksandar POPOVIĆ
Objavljeno: 26. 02. 2024.

Ukupno pregleda: 128

Podelite sa drugima!