Novi preokret na Kipru

Vojvodina je danas, kao što je i najavljeno, odigrala treći kontrolni meč. I opet preokret. Samo, ovog puta, na štetu srpskog kluba.

Utakmica protiv Ararat-Jermenije se igrala na terenu gde Vojvodina obavlja treninge, kompleks koji inače pripada fudbalskom klubu AEK iz Larnake. Dan koji je započeo kao pravi prolećni, nekih 45 minuta pre starta susreta pretvorio se u malu provalu oblaka. Gostujući sastav je kasnio, ali je utakmica ipak počela sa samo 5 minuta zakašnjenja.
Vojvodina je startovala sa, možemo reći, svojim najjačim sastavom, iako je još uvek vidljivo da glavni strateg „stare dame“ isprobava razne kombinacije. Utakmica znatno čvršća i ozbiljnija od vošine prethodne, ali su se crveno-beli odlično nosili sa protivnikom, u reklo  bi se izjednačenom odnosu snaga na terenu. A onda je opet proradila kombinacija Zukić-Kempbel, tako da je Vojvodina od 28. minuta povela sa 1:0. Nisu ni gosti sedeli skrštenih ruku. Napadali su i pretili, ali se u prvom poluvremenu istakao sjajni čuvar mreže novosađana Dragan Rosić. Na petnaestominutni odmor se otišlo sa već pomenutim rezultatom.
Drugo poluvreme donosi i promenu postava. Vojvodina na teren izlazi sa „mladim snagama“, a na travnatu podlogu istrčao je i Filip Malbašić, koji se polako ali sigurno oporavlja od povrede. Već na startu ovog perioda igre se videlo da je Ararat konkretniji. Tako u 48. minutu, nakon odbrane i kratko odbijene lopte Carevića do nje dolazi Tera i sprovodi u donji desni ugao vošinog gola. U sličnom ritmu se igralo i u nastavku. Vojvodina se mučila da iznese loptu do protivničkog šesnaesterca, dok je Ararat stvarao kakve-takve prilike. Jednu od njih koristi Duarte u 75. minutu. Šhagojan je povukao brzu polukontru sa sredine igrališta, poslao precizan pas na desnu stranu do Duartea, on na ivici šesnaesterca „zalomio“ ulevo i još jednom pogodio u Carevićev donji desni ugao za, kako će se ispostaviti, konačnih 1:2. Vojvodina je uspela da napravi nekoliko pristojih napada u drugom poluvremenu. U jednom od njih iskombinovali su Jovanović, Sukačev i Ivanović koji pogađa mrežu Jermenaca, ali na žalost svih pristalica novosadske ekipe, iz milimetarskog ofsajda.
Poslednju proveru na Kipru Vojvodina ima 31. januara protiv Čukaričkog.
B. BIGA
Objavljeno: 28. 01. 2024.

Ukupno pregleda: 108

Podelite sa drugima!