Hercegovac bolji od Beka – 21. kolo Druge košarkaške lige

21. kolo Druge košarkaške lige Srbije donelo je dosta interesantnih duela. Jedan od njih se igrao u Gajdobri, gde je Hercegovac nakon neizvesne završnice ipak nadigrao beogradski Beko sa 98:93 (20:21, 28:20, 26:24, 24:28).

U prvoj četvrtini videli smo dosta rastrzanu igru na obe strane. Ekipe kao da su igrale u naletima, bilo da su u pitanju periodi dobre igre bilo da je reč o greškama. Nijedna od ekipa nije uspela da napravi neku veću rezultatsku raliku, te se ovaj period igre završava prednošću od jednog poena razlike u korist gostiiju.
Prva polovina druge četvrtine, pak, donosi pravi „run’n’gun“ stil na obe strane. Šutiralo se iz svih pozicija, i u prvim i u poslednjim sekundama napada, što je opet za posledicu imalo dosta grešaka i promašaja. Domaći ipak uspevaju u nekom trenutku da povuku ručnu, i da organizovanijom igrom na petnaestominutni odmor odu sa 7 poena prednosti.
Nastavak igre ne donosi mnogo promena. Ekipe su opet imale periode dobre i ne baš tako dobre igre, ali su košarkaši Hercegovca uspevali da održe razliku od nekih desetak poena.
U poslednji period igre ulazi se sa 9 poena prednosti na strani domaćina, i ujedno ova četvrtina donosi najviše uzbuđenja. Žustrijom i organozovanijom igrom košarkaši Beka uspevaju da anuliraju prednost domaćeg sastava i približe se na samo 2 poena zaostatka za samo 3 minuta igre (74:72). Međutim, činilo se da svaki put kada se približe i ugroze pobedu Hercegovca, domaći tim nalazi način da se održi „na površini“, mahom dobrim šutem za 3 poena. Nepuna 2 minuta do kraja susreta imali su domaći prednost od 7 poena. Ali tada su opet naštimovali beograđani nišanske sprave, i sa 2 pogotka iz daljine (jedan za 3 i jedan za 2 poena) i još jednim „zicerom“ 32,4 sekunde pre kraja imaju aktivan rezultat od 95:93. Nakon tajmauta, Hercegovac kreće u napad, lopta dolazi do Grušanovića negde na sredini iza linije za 3 poena koji trojkom čistom kao suza rešava pitanje pobednika ove interesantne utakmice.
Ono što nikako ne bi trebalo zaboraviti spomenuti jeste bespoštedna podrška publike u Sportskom centru u Gajdobri, koja je gotovo svaki poen svojih košarkaša ispratila ovacijama.

Pune tribine u Gajdobri

U sledećem kolu Hercegovac ide na megdan Dunavu iz Starih Banovaca, dok će Beko do novih bodova pokušati doći na svom parketu gde dočekuju RTB BOR.

Objavljeno: 21. 02. 2024.

Ukupno pregleda: 110

Podelite sa drugima!