Proleter 023 u Zrenjaniu bolji od ČA-Basketa – 17. kolo Druge ženske lige (FOTO)

U vikendu za nama odigrane su utakmice 17. kola Druge košarkaške lige za žene. U interesantnoj utakmici između zrenjaninskog Proletera 023 i ČA-Basketa iz Čačka, nakon više preokreta, slavile su domaće košarkašice rezultatom 90:71 (26:12, 13:28, 32:17, 19:14).

Odlično su zrenjaninke otvorile ovaj susret. Za razliku od njih, gošće na samom startu ne uspevaju pronaći ritam u napadu. Škripalo je dosta u odbrani, a prve poene beleže tek na ulasku u 5. minut utakmice, i u tom trenutku rezultat iznosi 11:3. Nastavila se igra u tom ritmu, tako se na prvu pauzu odlazi sa i više nego duplom prednošću na strani Proletera.
Druga četvrtina donosi sasvim suprotnu sliku. Košarkašice ČA-Basketa hvataju odličan ritam, i kao da sve ono što im nije polazilo za rukom u prvom periodu sada sa lakoćom prolazi. Igraju dosta konkretnije i pritom pogađaju van linije za 3 poena. Za to vreme košarkašice domaće ekipe ne uspevaju da pariraju ovakvoj igri gošći, koje ne samo da uspevaju anulirati razliku sa kraja prve četvrtine, već na poluvreme odlaze sa prednošću od 1 poena (39:40).
Ovakva klackalica po pitanju igre i rezultata nastavljena je i u 3. četvrtini. Iako se negde do polovine ovog perioda igralo koliko-toliko ravnopravno, nekoliko grešaka u drugoj polovini perioda omogućava domaćim igračicama nekoliko lakih i brzih pogodka. Ovakav razvoj situacije zrenjaninke koriste, pa se u poslednji period igre ulazi sa 14 poena prednosti za Proleter.
Poslednja četvrtina donosi i najravnopravniju igru. Održavale su domaće prednost stečenu na kraju treće četvrtine i nisu dozvojavale pad u igri i šansu za potencijalno iznenađenje, dok sa druge strane gošće nisu imale dovoljno snage da ponove preokret iz druge četvrtine.
Ovom pobedom Proleter se učvrstio na 2. mestu na tabeli sa 2 boda zaostatka za vodećim Rasom kome će na megdan u sledećem kolu.  ČA-Basket sa 18 poena zauzima 8. poziciju i u sledećem kolu će imati još jedan težak meč na domaćem terenu protiv Karaburme.
U domaćoj ekipi košgeterski najraspoloženije su bile Tijana Cukić i Jelena Bosnić sa po 23 poena. Pratile su Jelena Muratović sa 18, Marija Mršić sa 15 i Magdalena Dunai sa 9 poena.
Gošće je predvodila Natalija Irižanin sa 20 poena, 18 poena ubacile su Danica Lazić i Marija Drakulić, Bojana Marinović je ubacila 10 poena, a 2 poena su dodale Jovana Arsić i Elena Jorović. U listu strelaca se upisala i Mina Stanković sa jednim poenom.

Foto-Galerija:
FOTO: Marija PANTOŠ
Objavljeno: 11. 03. 2024.

Ukupno pregleda: 123

Podelite sa drugima!