„Sveci” protiv Srema lakše od očekivanog

U subotu, 27.01. u Žitištu je odigrana utakmica 18. kola 1. Muške regionalne lige grupa sever, u kojoj su se sastali „Sveti Đorđe” i „Srem” iz Sremske Mitrovice. Slavili su domaći rezultatom 98:77, po četvrtinama 28:26, 24:18, 26:10, 20:23. Tako su „Sveci” upisali devetu pobedu u sezoni, uz osam poraza, a Mitrovčani sada imaju osam pobeda i devet poraza.

Tokom prve četvrtine ekipe su, žargonski rečeno, opipavale snage, a rezultat je bio u egalu. Tokom drugog perioda igre domaći su bili nešto konkretniji i na odmor su otišli sa zasluženom prednošću.
Treća četvrtina bila je presudna. Žitištani su u potpunosti kontrolisali igru na obe strane terena. Disciplina u odbrani i šutersko raspoloženje, pre svega Čubranovića, Tomića i Lazendića, napravili su nedostižnu rezultatsku zalihu.
U četvrtoj deonici trener domaćih, Nenad Vignjević, pružio je šansu mladim igračima koji su u dosadašnjem toku sezone beležili nešto manje minutaže. Žitištane može da raduje činjenica da su pomenuti omladinci bili potpuno ravnopravni sa rivalom.
U domaćem timu najefikasniji je bio Čubranović sa 20 poena (5 trojki), pratili su ga kapiten Tomić sa 19 (3 trojke) i Lazendić sa 18 (4 trojke). Stanivuk je upisao 10 poena, Grujić 9, Vasić 7, Đokić 6, Stanić 5, Gligorin 2, Raosavljev 2. Nastupili su i Latinović i Novaković.
Sve u svemu, zaslužena pobeda domaćih, koji u sledećem kolu putuju u Kovin, na megdan ekipi Radničkog. Ekipa Srema je slobodna po rasporedu.
A. POPOVIĆ
Objavljeno: 28. 01. 2024.

Ukupno pregleda: 362

Podelite sa drugima!