Sveti Đorđe preko Topole do druge uzastopne pobede (VIDEO)

U okviru 22. kola 1. MRL grupa sever, u sali OŠ „Sveti Sava“ u Žitištu, sastali su se „Sveti Đorđe“ i „Topola“ iz Bačke Topole. Slavio je domaći tim rezultatom 80:71, po četvrtinama 19:10, 15:24, 23:19, 23:18.

Gosti su u Žitište doputovali sa samo sedam igrača, što ih je primoralo da odustanu od čvršće odbrane, kako bi se sačuvali od ličnih grešaka. To je najbolje iskoristio raspoloženi Đorđe Gligorin, na čijim krilima su „Sveci“ stigli do bezmalo dvocifrene prednosti nakon prve četvrtine.
Drugi period igre doneo je napadačko „buđenje“ igrača Topole, dok su se žitištani u odbrani ponašali kao da i oni imaju kratku rotaciju i moraju da se suzdržavaju čvršće igre. Gosti uspevaju da smanje zaostatak, a onda ga Ilija Stefanović u potpunosti anulira trojkom u poslednjoj sekundi pred odlazak na odmor.
U trećem kvartalu domaća ekipa nije uspela da se dovoljno rezultatski „odlepi“, te je poslednji period igre doneo sa sobom dozu uzbuđenja i neizvesnosti. Ipak, u finišu utakmice Đokić, Tomić i Stanić pogađaju trojke u kratkom vremenskom intervalu i rešavaju pitanje pobednika.
U redovima domaćih Đokić i Gligorin su bili najefikasniji sa po 19 poena, uz 5, donosno 2 pogođene trojke, pratio ih je Stanić sa 17 (4 trojke), Tomić je ubacio 13 (3 trojke), Vasić 10, a upisao se i Stanivuk sa 2 poena. U sastavu su bili i Novaković, Lazendić, Latinović, Čubranović i Raosavljev.
Goste je predvodio Stefanović sa 24 poena (3 trojke), Jovandić je ubacio 13 (1 trojka), Stojaković 11 (1 trojka), Šupić M. 9, Kuridža 7 (1 trojka), Nagulić 6 (1 trojka). U sastavu je bio i Ključik.
Sveti Đorđe se nakon nepotpunog 22. kola nalazi na 7. mestu, sa 11 pobeda i 10 poraza, dok je tim iz Bačke Topole 11. sa skorom 7 na prema 14.
U sledećem kolu žitištani putuju u Novu Pazovu, dok će ekipa Topole odmarati.
Kratak pregled utakmice možete pogledati ovde.

Objavljeno: 26. 02. 2024.

Ukupno pregleda: 68

Podelite sa drugima!