Mali – veliki šampioni!

Zrenjaninska porodica Mihajlov u svome domu ima već veliki broj medalja. Sve su ih doneli najmlađi članovi Marko i Mina. Oboje su članovi Stonoteniskog kluba  Banat iz Zrenjanina.

Marko Mihajlov je rođen 03.06.2013.godine. Stoni tenis trenira od 2020.godine. U ovom sportu ostvario je već dosta uspeha. Na međunarodnim turnirima u Mađarskoj i Hrvatskoj (Osijek) osvajao je prva mesta i zlatne medalje. Na Novogodišnjem turniru u Novom Sadu prošle godine je osvojio prvo mesto. Ukupno je do sada osvojio 12 zlatnih, 7 srebrnih i 5 bronzanih medalja.

Tokom proteklog vikenda je pobedio na dva turnira, u Ugrinovcima i u Negotinu. Trijumf u Negotinu na državnom turniru u kategoriji do 10 godina mu je jedan od najdražih u dosadašnjoj sportskoj karijeri. Marko trenira 5 puta nedeljno u STK Banat. Treninzi traju od 90, pa nekad i svih 180 minuta. O tome otkud ljubav prema popularnom ping pongu, Marko je rekao:
Svako leto mnogo vremena sa porodicom provodim na izletištu kraj Tise. Tamo sam gledao starije od sebe, počeo da igram stoni tenis i ovaj sport mi je postao velika ljubav.
Mina je mlađi član stonoteniske družine Mihajlov. Ona je počela da trenira ovaj lepi sport pre godinu dana, kada je imala nešto više od 7 godina. Po talentu ne zaostaje za svojim starijim bratom. Za kratko vreme bavljenja stonim tenisom osvojila je 8 medalja, od toga 4 zlatne, 1 srebrnu i 3 bronzane.
Marko i Mina se zajedno raduju svakom novom izazovu, i uz osmeh i trud rešavaju sve prepreke na tom putu. Naravno, u svome tome imaju podršku svojih roditelja Nemanje i Tine, kao i trenera u Banatu Saše Jankovića, Žarka Zakića i Zorana Mulića.

Objavljeno: 24. 02. 2024.

Ukupno pregleda: 312

Podelite sa drugima!