Poznati kolekcionar dobio dres od golmana Čelsija

Učitelj Goran Savin (49) iz Srpske Crnje postao je poznat i van granica Srbije zahvaljujući svom neobičnom hobiju i najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Naime, Uča, kako ga svi zovu, već 35 godina pasionirano sakuplja golmanske rukavice, fudbalske dresove, sličice igrača, šalove, fotografije golmana, a ima i zavidnu kolekciju ulaznica za fudbalske utakmice.

U 25 godina dugoj karijeri golmana, Goran Savin je najviše vremena između stativa proveo u crnjanskoj ,,Budućnosti”. Ovaj neobični učitelj karijeru golmana prekinuo je 2012. godine nakon povrede Ahilove tetive. Ipak, tu nije bio kraj njegovoj velikoj strasti. Svoju svetski vrednu kolekciju nastavio je da sakuplja i vremenom ju je proširio na neverovatne brojke, a dobar deo toga izložio je u kikindskom Narodnom muzeju pod nazivom ,,Zbirka u šesnaestercu”, povodom nastupajućeg Svetskog prvenstva u fudbalu – Katar 2022. Na izložbi je predstavljena jedinstvena kolekcija od preko 200 pari golmanskih rukavica, oko 150 dresova, 20.000 sličica, 2.000 ulaznica, 63 zastavice i 10.000 isečaka iz novina u preko 20 svesaka.

Poslednji u nizu dres stigao mu je u ponedeljak 22. januara direktno iz Londona, a dar je od golmana Čelsija Đorđa Petrovića. Petrovića mnogi smatraju najboljim golmanom američke MLS lige, u koju je otišao iz matičnog Čukaričkog u proleće 2022. za 909.000 evra. I brojevi pokazuju koliko je unosan posao napravio njegov klub, koji nikad nije prodao igrača ni za približni iznos. Đorđe će se u Londonu boriti za mesto prvog golmana sa Špancem Robertom Sančezom, koji je stigao pre dve nedelje iz Brajtona za 23 miliona evra i potpisao ugovor do 2030. godine. Petrović, rođeni Požarevljanin, sigurno će u budućnosti biti standardan član „A“ reprezentacije, za koju je do sada odigrao dva meča pod vođstvom selektora Dragana Stojkovića Piksija.
Objavljeno: 22. 01. 2024.

Ukupno pregleda: 93

Podelite sa drugima!