Voša proslavila 110. rođendan

Fudbalski klub Vojvodina iz Novog Sada danas je proslavio 110 godina od osnivanja. Zlatni jubilej obeležen je, uz prisustvo mnogobrojnih eminentnih zvanica, u prostorijama Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Svečanoj akademiji na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta prethodilo je druženje u holu pomenute ustanove, prilikom čega je predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić primio priznanja i čestitke povodom ovog velikog jubileja. Među zvanicama bilo je, između ostalih, i nekadašnjih fudbalera „stare dame“ ali i proslavljenih sportista iz drugih sportova. Takođe, događaj su ispratile mnogobrojne redakcije što pisanih što elektronskih medija.
Nakon ovog uvodnog dela, počeo je prigodni program na velikoj sceni SNP-a, čije je gledalište ubrzo postalo ispunjeno do poslednjeg mesta. Na samom startu, u šaljivoj rekonstrukciji događaja od 6. marta te davne 1914. godine, publika je mogla videti kako je zapravo grupa entuzijasta došla na ideju da napravi fudbalski klub koji će, kako se ispostavilo, opstati i nastaviti da živi sve ovo vreme.

 

Osnivači kluba

Gledalište ispunjeno do poslednjeg mesta

Kako i dolikuje, za govornicu je prvi izašao g. Dragoljub Zbiljić, koji je pored zahvalnosti svima koji su došli i uveličali ovaj jubilej, istakao i sledeće:
Videćemo malo kasnije u filmu kako je sve to počelo u Kovilju. Jova Ljubojević, fudbaler Vojvodine se zaljubio, odlučeno da se igra u Kovilju, podržali ga saigrači. Odigrana je utakmica, pobedio 5:0, pretpostavljamo i osvojio devojku. Od tada do danas, naš klub vode i strast i emocija i ljubav, vera i samopouzdanje. I siguran sam iz godine u godinu rastemo i idemo ka još većim ciljevima i još većim rezultatima. Posebno želim da naglasim da se svakog 6. marta okupljamo da se poklonimo generacijama unazad, da im kažemo da smo svesni svega velikog što su uradili za naš klub. Da im kažemo da učimo iz njihovih pobeda, učimo iz njihovih grešaka. Na žalost, učimo i iz svojih grešaka, ali obećavam vam svima, Vojvodina ide ka velikim rezultatima, imajte poverenja. Znamo šta radimo, vraćamo samopouzdanje, i molim vas, idemo svi kao jedan. Živela Vojvodina, srećan rođendan!
Program je nastavljen osvrtom na bogatu istoriju novosadskog kluba. Podsetilo se i na prvu šampionsku generaciju, uspehe na internacionalnoj sceni, uspehe u domaćim takmičenjima, kako je nastao popularni „Karađorđe“. Smenjivali su se govornici i ređali kratki video materijali, evocirale uspomene. Za sam kraj, fudbaleri iz Vošinog omladinskog pogona izašli su na scenu noseći u rukama table sa imenima svih igrača koji su odigrali za klub više od 110 utakmica.

Igrači sa preko 110 nastupa za Vojvodinu

 

Naša redakcija pored čestitki Vojvodini na ovom jubileju, želi da se zahvali novosadskom klubu na godinana unazad ukazanom poverenju i saradnji. Sa zadovoljstvom ćemo biti deo Vošinih budućih uspeha.

DB Video na proslavi 110. rođendana FK Vojvodina

Objavljeno: 06. 03. 2024.

Ukupno pregleda: 75

Podelite sa drugima!