Boris Rojević novi selektor Srbije

Rukometaši Vojvodine su prošlog petka ubedljivo savladali Proleter u Zrenjaninu rezultatom 38:27. Gostovanje tima iz Novog Sada smo iskoristili da napravimo kratak razgovor sa trenerom aktuelnog prvaka i novim selektorom rukometne reprezentacije Srbije Borisom Rojevićem.

Da će biti lako, znam da neće. Kad sam prihvatio poziciju selektora znao sam da me očekuje težak posao. Mnogi su mi govorili kad sam prihvatio posao da je nezgodan momenat, ali ja mislim da svako ko voli svoju državu ne bi odbio takav poziv. Trudiću se da celog sebe dam za reprezentaciju i učiniću sve da u godinama koje dolaze da to bude zaista dobro i da izgradimo neke nove igrače. Potreban nam je i sistem, ali ta dva jedno bez drugog ne mogu da funkcionišu. Biće dosta akcija i probaćemo da napravimo nekoliko novih kvalitetnih igrača. Moramo da zasučemo rukave i svi da radimo. Selektor sigurno ne može tako kvalitetno da radi, kao što se radi u klubovima. Imam kvalitetnih trenera u klubovima, bićemo u komunikaciji sa svima, kao i sa trenerima mladjih kategorija. Zajednički nam je cilj da stvorimo što više dobrih igrača kako za reprezentaciju, tako i za klubove.
Trenutak našeg rukometa uošte nije dobar. Na prvenstvu Evrope postignut je slab rezultat. Mada treba reći da igra nije bila baš tako loša. Našu selekciju u maju očekuje dvomeč sa selekcijom Španije u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.
Mnogi bi rekli da je ovo najlakši mogući trenutak za preuzimanje tima. Dobili smo ubedljivo najjačeg protivnika u kvalifikacijama za planetarni šampionat. Sigurno je da je Španija favorit. Jasno je da za sedam dana ne možemo mnogo da promenimo. Nemam ja čarobni štapić. Možemo da promenimo neke stvari oko pristupa. Neke male korekcije u igri da uradimo. Mnogo je lakše raditi u klubu, kada promeniš igrača imaš tri meseca da radiš i da svi oni iznapreduju i da se postavi pravi sistem. Ovde imamo sedam dana priprema, dve utakmice protiv Poljske i onda za dva dana kreće baraž protiv Španije. Pokušaćemo da iz tog kratkog perioda izvučemo maksimum. Tek u godinama koje dolaze se nadamo da to što ćemo raditi da će biti uspešno.
Od 10. do 18. marta na programu je EHF nedelja gde će selektor imati prilike da radi sa reprezentativcima. Biće odigrane i 2 prijateljske utakmice protiv Poljske. Na širem spisku je čak 35 igrača. Nekih iskusnijih igrača poput Nemanje Ilića, Petra Djordjića, Vladimira Cupare nema na spisku. Izostaju i neki povredjeni igrači. U sastavu je nekoliko povratnika, kao i veliki broj igrača koji će pokušati da se nametnu novom selektoru Borisu Rojeviću.

FOTO: SLS

Objavljeno: 05. 03. 2024.

Ukupno pregleda: 79

Podelite sa drugima!