Pobedom u Debeljači Sloven izborio plasman u Super B ligu

Rukometašice Slovena i matematički su obezbedile plasman u Super B ligu. One su sinoć u Debeljači savladale domaći Spartak rezultatom 20:28.

U prvom poluvremenu domaće su dominirale i vodile, ali je u drugom delu utakmice viđena prava rapsodija vidno motivisanog Slovena. Ovom pobedom ekipa Slovena je i matematički obezbedila prvo mesto i plasman u viši rang.

Rivalstvo ne kvari prijateljstvo: Ivana Kraljević (Spartak) i Vanja Đulinac – Dunja Brankovan (Sloven)

Spartak: Marković, Martinov, Tanja Ristić 2, Marija Ristić 1, Milićev, Zakić 1, Albulj 2, Pataki, Solnoki 7, Slavković 2, Vereski, Kliment, Marković, Kraljević 3, Heđeš, Đuričkov 2.
Sloven: Brankovan, Aleksić, Počuča, Božić, Ivošević, Mojsilović 2, Martinac 2, Savić 4, Opačić 6, Janković 1, Žrvnar, Gađin, Vukadinović 5, Kojić – Nešković 1, Đulinac 7, Kajalić.

Aleksandra Kojić Nešković

Ovo je bila veoma teška utakmica, pre svega u prvom poluvremenu. U drugom delu uspele smo da nadtrčimo domaćina i da napravimo lepu razliku. Presrećne smo sve i proslavićemo ovu titulu nakon ove utakmice – rekla je Aleksandra Kojić  Nešković, rukometašica Slovena.

Katarina Radović

 

Zadovoljna je nakon utakmice bila i Katarina Radović, trener ŽRK „Sloven“:
Sa ovom pobedom ulazimo u Super B ligu koju smo i matematički obezbedili. Ostalo je još dva kola do kraja, pokušaćemo i na te dve utakmice da se maksimalno fokusiramo i da na pravi način završimo šampionat. Čestitam svojim devojkama na odličnoj sezoni i ostaje nam da svi zajedno proslavimo titulu i da počenemo da razmišljamo o Super B ligi.

 

 

Objavljeno: 07. 04. 2024.

Ukupno pregleda: 268

Podelite sa drugima!