Prva liga „Vojvodina“ za rukometaše: Slavija lako izašla na kraj sa Futožanima (FOTO i VIDEO)

Rukometaši novosadske Slavije savladali su Metalac iz Futoga sa 35:28 (18:13) u 15. kolu Prve lige grupa Vojvodina. Ovo je deveti trijumf za Novosađane u ligi i trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli iza i Potisje Pleteksa iz Ade i Jedinstva iz Novog Bečeja.

Od starta meča je bilo jasno da će se Futožani loše provesti u SC Slana bara. Poletniji i fizički spremniji novosadski ,,klinci“ su postepeno uvećavali prednost najviše zahvaljujući Vošinim biserima Đorđu Drašku i Andriji Stankovu. Mučili su se Futožani sa povratkom u defanzivu što su domaći iskoristili i preko krila Miloša Laketića i Marka Jokiča razbijali su odbranu Metalca.
U drugom poluvremenu za Futožane je igrao Marko Mandič koji je uticao na kvalitet igre gostiju, te postigao četiri pogotka, i iznudio četiri sedmerca. Ipak, njegovom timu nije bilo spasa, Slavija je nastavila u ritmu iz prvog poluvremena i lagano privela utakmicu kraju.
Epitet najboljeg igrača susreta poneo je Slavijin Andrija Stankov.
Kratak pregled i najbolje poteze sa ove utakmice pogledajte ovde.
Novosađani u narednom kolu gostuju Vojvodi Stepi, dok Metalac dočekuje Apatin.
NOVI SAD: SC Slana bara, gledalaca: 200. Sudije: Tasić i Rađenović (Novi Sad). Sedmerci: Slavija 6 (4), Metalac 11 (8). Isključenja: Slavija: 6, Metalac: 10 minuta. Crveni karton: Devetak (Metalac).
SLAVIJA: Stankov 5, Zekić, Đ. Draško 8, Laketić 6, Jovanović 2, Raković 2, Čeleketić, Jokić 6, Čavić 2, Radonjić, Šimulija 3, Pavlović 1.
METALAC: Fat, Devetak 2, Dutina, Ninković 1, Balić 1, Stojanović 2, Đokić, Mandić 4, Baljak 4, Knežević 10, Kozomora 1, Jovičić, Kokić, Jevtović 3, Jojić, Živković
Foto-galerija:
FOTO: Ranko POPOVIĆ
V. GVOZDENOVIĆ
Objavljeno: 25. 03. 2024.

Ukupno pregleda: 221

Podelite sa drugima!