Rukometašice Srbije izborile plasman na EP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, pošto je u poslednjem meču kvalifikacione grupe 6 savladala Tursku rezultatom 30:22

Najefikasnija u pobedi Srbije bila je Anđela Janjušević sa sedam, dok je Dunja Radević postigla šest pogodaka. Povela je Srbija 3:0, bilo je i 5:2, potom imala kratkotrajnu krizu kada su Turkinje prišle na 6:5 ali sve potom je proteklo u znaku dominacije naših devojaka. Drugo poluvreme donelo je još bolju, još sigurniju, precizniju i dominantniju partiju Bregarovih izabranica.
Nastavile su u istom ritmu pa su brzo došle i do maksimalnih osam golova prednosti koje je bilo na snazi u nekoliko navrata. Slavlje je počelo mnogo pre završetka utakmice. Svima, pa i Turkinjama, je bilo jasno da samo jedan ishod dolazi u obzir.

Srbija je završila kao druga u grupi sa sedam bodova, iza Crne Gore, koja je pobedom protiv Bugarske (35:17) osvojila maksimalnih 12. Turska će kao trećeplasirana čekati kraj kvalifikacija u svim grupama i nadati se da će kao jedna od dve najbolje drugoplasirane proći na Evropsko prvenstvo. Bugarke su grupu završile kao poslednje, sa svih šest poraza.

FOTO: RSS

Objavljeno: 08. 04. 2024.

Ukupno pregleda: 66

Podelite sa drugima!