Sloven korača prema Super B ligi

Proteklog vikenda odigrano je odigrano je 14. kolo Prve lige Vojvodine za dame. Lider Sloven je došao do nove pobede. Ekipa iz Rume savladala je Halas Jožef iz Ade na svom terenu rezultatom 27:22.

Najbolja pojedinka na meču bila je Andrijana Janković sa 6 postignutih golova. U gostujućem timu bolja od ostalih bila je Tamara Kočiš sa 5 postignutih golova.
Imale smo odličnu utakmicu sa ekipom iz Ade, one su mlada ekipa koja igra sa puno trčanja, tako da je ovo bila utakmica koja je zahtevala jaku odbranu. Od prvog minuta smo igrale koncentrisano i nismo dozvolile ekipi Ade da se nada pobedi.  U narednom kolu igramo protiv Spartaka u Debeljači. To je ekipa sa kojom se dobro poznajemo, i ako uđemo u meč kao sa ekipom Halas Jožefa ne bi trebalo da bude problema – rekla je Dunja Brankovan, čuvar mreže ŽRK Sloven.
U ostalim utakmicama kola postignuti su sledeći rezultati: Krule – Radnički (Bajmok) 28:26 i Mladost (Srpska Cnja) – Spartak (Debeljača) 22:29. Utakmica Železničar 2 – OŽRK Gradnulica biće odigrana naredne nedelje.
Tabela: Sloven 24, Spartak (Debeljača) 18, Mladost (Srpska Crnja) 17, Radnički (Bajmok) 15 (-1), Halas Jožef 13, Krule 11 (-1), Železničar 2  7 (-2), OŽRK Gradnulica 3 (-2), Apatin 2 (-1).
Objavljeno: 31. 03. 2024.

Ukupno pregleda: 288

Podelite sa drugima!