Regionalna A1 vaterpolo liga – prvi ovosezonski turnir

Na samom kraju godine održan je prvi turnir Regionalne A 1 lige za sezonu 2023/2024. Domaćin turnira bio je Zrenjanin.

Pored domaćeg Proletera bili su tu još Taš, Valis, Vojvodina i NBG Vukovi. U banatskom gradu Zrenjaninu, u Srbiji, završen je prvi od dva turnira A1 lige, grupe B ili Istok. Nakon prva četiri kola, valjevski Valis i Novobeogradski Vukovi imaju skor 3-1, zrenjaninski Proleter i Vojvodina iz Novog Sada 2-2, dok je jedino Taš iz Beograda bez pobede, 0-4.
Poslednjeg dana na programu su bile samo dve utakmice (za razliku od petka i subote), odnosno 5. kolo. Domaćin, sastav Proletera savladao je sa dva gola razlike beogradski Taš (10:8). Načelno, ključnu prednost su domaćini ostvarili u prve dve četvrtine kada su poveli 6:3 odnosno 7:4 nakon prvih 16 minuta. To nije prednost koja bi se inače u vaterpolu činila nedostižnom, ali za ovu utakmicu i za Proleter bilo je sasvim dovoljno za mirno privođenje susreta kraju.
U drugoj utakmici dana, Valis je bez problema svladao novosadsku Vojvodinu, iako početak nije slutio dobro za sastav iz Valjeva. Vojvodina je dobila prvu četvrtinu 4:2, ali nakon toga je Valis preuzeo ‘stvari u svoje ruke’. Odlična njihova druga četvrtina (5:1) preokrenula je rezultat u Valisovu korist, sve do 7:5. Istim su tempom nastavili Valjevci i u trećoj deonici u kojoj su ponovo postigli 5 golova, a primili sada samo 2. S vođstvom 12:7, Valis je mirno krenuo u zadnju četvrtinu. Štaviše, u njoj su samo dodatno povećali prednost.
Na prvom turniru učestvovale su samo ekipe iz Srbije, a već na drugom priključiće se ekipe iz regiona. Protivnici Proleteru biće još Budva, Kataro, Primorac, reprezentacija Slovenije, KPK Korčula, Zadar 1952, OVK Split i Medvešćak iz Zagreba. Drugi turnir trebao bi da se odigra u februaru 2024. godine.
Objavljeno: 22. 01. 2024.

Ukupno pregleda: 46

Podelite sa drugima!