Vojvodina na Klisi bolja od Naisa (VIDEO)

Posle višemesečne pauze, juče je nastavljeno takmičenje u Super ligi Srbije za vaterpoliste. U utakmici 1. kola za plasman od 7. do 12. mesta, novosadska Vojvodina savladala je niški Nais rezultatom 16:9 (3:2, 5:4, 4:1, 4:2).

Na samom startu susreta, vodila se poprilično izjednačena borba. U korist ovome govori rezultat u prvoj četvrtini kada se igrao gol za gol. Slična situacija viđena je i u nastavku susreta, pa se na dvominutnu pauzu otišlo sa 2 gola prednosti na strani novosađana. Nastavak igre donosi i promenu odnosa snaga. Zaigrala je Vojvodina konkretnije, dok gosti iz Niša nisu imali pravi odgovor na dešavanja u bazenu. Vojvodina završava 3. deonicu sa 3 gola viška, i u poslednji period igre ulazi sa zavidnom prednošću. Poslednja četvrtina nije donela nikakva iznenađenja, pa su tako novosadski crveno-beli i ovaj deo igre rešili u svoju korist za konačnih 16:9.
U prvom kolu sastaju se još Stari grad i Valis Vega, dok će Taš dočekati zrenjaninski Proleter.
Utakmice u grupi za plasman od 7. do 12. mesta igraju se od 17. februara do 13. aprila, a potom će dve najbolje plasirane ekipe iz te grupe igrati u doigravanju od 5. do 8. mesta, dok će preostale četiri ekipe igrati od 9. do 12. mesta i boriće se za opstanak u višem rangu takmičenja.
U drugom kolu gledaćemo odmeravanje snaga između Valisa i Vojvodine, Proletera i Naisa, dok će u beogradskom derbiju Stari Grad ugostiti Taš.

Snimak utakmice Vojvodina – Nais pogledajte na našem YouTube kanalu.

Objavljeno: 18. 02. 2024.

Ukupno pregleda: 68

Podelite sa drugima!