ŽVK Vojvodina novi-stari šampion Srbije

Ženski vaterpolo klub Vojvodina odbranio je duplu krunu od prošle sezone. Novosađanke su u dva meča finala Plej ofa uspele da savladaju Crvenu zvezdu i na taj način se domognu nove titule. Drugi meč završen je pobedom Vojvodine od 13:11

Ekipa Vojvodine je sjajno otvorila meč, posle pet minuta igre bilo je 4:0 i ispostavilo se da je to bila možda i najvažnija prednost.  U završnici prvog perioda Zvezda je prepolovila zaostatak, ali je Vojvodina u drugoj i trećoj četvrtini više puta imala prednost sa početka meča, a u jednom momentu i najubedljivijih od 11:6.
Došlo je posle toga i do blagog opuštanja domaće ekipe, a igračice Zvezde su to iskoristile, pa smanjile na 11:7, a zatim sa tri brza gola sredinom četvrte četvrtine došle i na samo gol minusa (11:10). Ipak Vojvodina je odolela naletu Beograđanki i mirno privela utakmicu kraju.
VOJVODINA: Travar, Švec 1, Pejčić, Fonetić, Trmčić 1, Amlijeva 2, Elis , Popov 1, Šavčenko 4, Žagar, Hamzajeva 4, Moćan, Andrić, Ćorda. Trener Drezgić.
CRVENA ZVEZDA: Radojčić, Lazović, Mojseva, Marinković, Lujić, Zelić 1, Jaščenko 1, Radonjić 2, Mesa 1, Ilić 3, Milenković, Lukić 4, Damjanović. Trener Ivković.

 

FOTO: FACEBOOK ŽVK VOJVODINA

Objavljeno: 16. 05. 2024.

Ukupno pregleda: 21

Podelite sa drugima!